(Part 2) Top products from r/Denmark

Jump to the top 20

We found 25 product mentions on r/Denmark. We ranked the 212 resulting products by number of redditors who mentioned them. Here are the products ranked 21-40. You can also go back to the previous section.

Next page

Top comments that mention products on r/Denmark:

u/de_Silentio · 2 pointsr/Denmark

Hvis du er interesseret i stoicisme, så kan du jo prøve at gå tilbage til stoikerne selv! Jeg ved ikke med danske oversættelser, men på engelsk har Penguin udgivet nogle fine billigbøger i serien Great Ideas: Senecas On the Shortness of Life og Marcus Aurelius' Meditations. Det er i hvert fald to hurtige bøger at komme igennem, og så er det altid mere sjovt at læse noget fra kilden i stedet for nogen, der gengiver det - synes jeg i hvert fald :)

u/FirstCircleLimbo · 2 pointsr/Denmark

Det må være bogen "They Thought They Were Free" om tyskerne i årene 1933 til 1945. Spændende læsning. Men omslaget er et kæmpe kagekors, hvilket gør at jeg er nødt til at gemme bogen af vejen, da den ellers giver for mange kommentarer fra folk, der konkluderer før de undersøger. Bogen kan ses her: https://www.amazon.com/They-Thought-Were-Free-Germans/dp/0226511928

Edit: Hagekors ikke kagekors...

u/Zokleen · 11 pointsr/Denmark

Et godt sted at starte er bogen “The mythical Man-month” af Fred Brooks. https://www.amazon.com/Mythical-Man-Month-Software-Engineering-Anniversary/dp/0201835959

IT-projektledelse er på mange måneder ikke anderledes end projektledelse generelt, men der kræves en væsentlig forståelse for, at opgaverne som oftest kan være enormt komplekse af natur.

Du vil derfor opleve, af din aller aller største hurdle ikke er dit team, som står for eksekveringen, men dine interessenter (aka stakeholder management). Uden at smøre unødigt tykt på stereotyperne, så er det de færreste “projektsponsorer” eller lign interessenter fra forretningssiden, som egentlig har bare en snært af sans for hvorfor IT/softwareudvikling er svært at tids/budget-estimere.

Et klassisk eksempel:

 • Chef: “Jamen det er jo bare en lille knap, hvor svært kan det være..!”
 • Projektleder: “Ok, trækker vejret dybt og finder whiteboard markeren frem ... lad mig forklare det igen....”
 • Chef: “ej det behøver du ikke. Jeg har allerede lovet det til kunden at vi har det klart i næste uge”


  Udfordring nummer 2 er, at din interessenter/ resten af forretningen stort ser altid lever i en “waterfall” verden, også selvom I kører agile eller lign. metoder.

  Dvs, at I som team ofte kan føle jer enormt klemt af, at den eksterne verden ikke forstår eller gider spille med indenfor jeres best practices. (Men det lyder fedt for virksomheden at proklamere “vi er agile”).

  Anyway, det skal siges at jeg til dagligt arbejder med product management, så det er lang tid siden jeg har levet i en “project-only” verden.

  Edit: typos
u/EvilCartyen · 1 pointr/Denmark

Jeg kan læse mig til, at du kærer dig om sproget - uanset at jeg er enig med simonask. Jeg er i øvrigt cand. mag. i sprogvidenskab, og vil anbefale dig to bøger, som måske kan overbevise dig om, at simonask og jeg ikke er helt tossede.

Den første er Sproget - Hverdagens Mirakel af Prof. emeritus i sprogvidenskab Hans Arndt

Den anden er The Unfolding of Language af den israelske lingvist og æresprofessor ved Unoversity of Manchester Guy Deutscher, som jeg selv synes er utroligt velskrevet og overbevisende.

God læselyst :)

u/Hatfullofsky · 3 pointsr/Denmark

Jeg har for nyligt færdiggjort/genlæst Against Empathy af Paul Bloom, som er en rigtig god og velskrevet poppsyk bog om hvorfor empati i virkeligheden er skadeligt værktøj når det kommer til at træffe beslutninger. Nogle af pointerne kan læses i hans ældre artikel om emnet.

Hans pointe er at empati per definition er en irrationel, flyvsk og intuitiv process, og at selv når dens resultat må betragtes som et gode, er det ikke empatien der bør tilskrives det. Og ofte er den ikke et gode: For eksempel når biologien får os til at have mere empati med folk der ligner os selv, når vi bliver snydt af pathos og store ord, eller når vi ændrer holdning til et emne fordi vi ser et billede af et lille barn med store øjne. Og særligt hvordan mennesker der forstår menneskets empati er dygtige til at udnytte den.

Hans pointe er ikke at vi ikke skal være ordentlige mennesker, men at vi skal være "rationally compassionate" - vi skal hjælpe mennesker, mere end vi gør i dag, men vi gør det bedst ved at træffe rationelt funderede beslutninger om hvordan vi maksimerer det gode vi gør.

Essentielt er det bare endnu en bog om bias, men jeg vil alligevel anbefale den fordi jeg synes den slår ned i noget højaktuelt i det moderne informationssamfund.

u/Herbstein · 1 pointr/Denmark

Nu er jeg ikke historiker, men handlede det ikke om den kæmpe kløft mellem immigranterne og de indfødte, rent teknologisk?

Jeg er i gang med at lytte A People's History of the United States. Deri er der meget tydeligt beskrevet hvor stor en forskel der var på Columbus og de indfødte. Blandt andet kendte de indfødte ikke til metal, og skar sig på de sværd de prøvede at holde fordi de ikke forstod hvordan en klinge fungerede.

Hvis der er en kløft imellem immigranter og indfødte i vores nuværende tilfælde, er det da i høj grad os som har den klare fordel.

u/Skodbil · 4 pointsr/Denmark

Nå folkens, der er snart gået et år siden Skodbil sidst mæskede sig i fødselsdagskage, og det betyder at successen skal gentages. Fødselsdagsgaver er for lang tid siden gået fra at være Lego og våben, til at være sokker og bøger.

Derfor skal der nu nogle gode kogebøger på listen. Jeg er ikke så meget på udkig efter opskriftsbøger, men mere ude i at ville have kogebøger som jeg rent faktisk kan lære noget af. Jeg har allerede følgende på listen, men hvis DU kender en helt vildt god bog jeg bør læse, så sig til.

Sølvskeen

The Food Lab, Kenji Lopez

Chocolate at Home

Paul Bocuse Institut Gastronomique

The Professional Chef

The Flavour Bible

Mastering Cheese

Der er med vilje ingen vinbøger på listen, for det gør jeg mig ikke specielt meget i - endnu.

u/thubbeyo · 1 pointr/Denmark

Fik [A People's History of the United Stats] (https://www.amazon.com/Peoples-History-United-States-1492-2001/dp/0060528427/ref=mt_hardcover?_encoding=UTF8&me=) i julegave, og er lige gået igang med den. Jeg er vild med Amerikas historie, og kan ikke vente med at få den læst.

u/AdActa · 7 pointsr/Denmark

Det er et fascinerende eksempel!

Jeg er utrolig inspireret af den canadiske psykolog Keith Stanovich, som er en af de førende forskere inden for det specifikke felt i psykologien.

Den bedste og mest tilgængelig bog er "The Robots Rebellion" Som jeg ikke kan anbefale nok. Men, den handler om mange flere ting end bare rationalitet og intelligens.

Han har også skrevet "Rationality and the Reflective Mind" som specifikt handler om rationalitet og intelligens. Den er en lille smule fagtung, og det er svært for mig at vurdere, hvor svær den er for lægmand. Men du er meget velkommen til at skrive til mig og spørge om enkeltdele, hvis du giver dig i kast med den,

Endelig har Stanovich, sammen med en række kolleger, skrevet en bog om rationalitet som et målbart parameter, hvor de forsøger at opstille en gennemgående skala for rationalitet på linje med de klassiske IQ tests. "The rationality quotient" Jeg har ikke læst den, men den er allerøverst på min læseliste.

u/Chillypill · 1 pointr/Denmark

Nu er man også automatisk registreret i Danmark, samt får tilsendt en stemmeseddel. I USA skal du selv registrere dig under et parti eller uafhængig. Derudover er flere ting som i mange stater kan diskvalificere dig at stemme, så som at være tidligere straffet.

Det er bl.a. derfor der var sådan et ramaskrig under Algore vs Bush, da man fandt ud af dem som stod for registrering af vælgere i Florida (hvor Bush junior bl.a. var involveret) havde slettet sorte vælgere for vælgerlisterne (man er registreret med race også) ved at hævde at de var tidligere straffet hvis de havde samme initial til fornavn, samt samme efter navn - eg. John E. Jansen er tidligere straffet i en anden stat, men vi sletter altså John Jansen fra stemmeregisteret, da han er markeret som sort.

​

Dette blev selvfølgelig gjort da sorte overvejende stemmer demokratisk. Dette er ikke en "konspirationsteori" men er enormt veldokumenteret.

​

https://www.amazon.com/Best-Democracy-Money-Can-Buy/dp/0452285674

​

https://thebestdemocracymoneycanbuy.com/

​

u/flossettosset · 5 pointsr/Denmark

>Tak, men det er ikke helt rigtigt. Der er lande der håndterer det fint. USA, Canada osv. Jeg kan ikke tage hele kreditten alene.

1 ud af 3 sorte amerikanere vil ryge i fængsel i løbet af deres liv. Sorte og latino bander der får LTF til at ligne spejderdrenge. L.A. urolighederne med 53 døde. Ghettoer i alle storbyer. White flight. Gated communities. Osv. Ja, det går sgu rigtig godt i USA.

Det går lidt bedre i Canada, men de har også store problemer med ghettoer hvor de etniske minoriteter bor.

>Der kan sagtens blive bygget boliger til 100.00 mennesker på et år

Ja, lad os bygge en masse store bygninger hvor vi kan placere alle disse udlændinge. Vi kan kalde det Gellerup v2.0. Det har vi jo gode erfaringer med.

>Det er ligesom med alle andre varer, mangler er altid et resultat af regulering.

Fordi finanseringen er noget der kommer fra gud?

>http://www.amazon.com/Gang-Leader-Day-Sociologist-Streets/dp/014311493X[1]

>Bandekriminalitet er bare business, og hele levegrundlaget afhænger af salg af stoffer.

Ja, fordi 1 sociolog har gået rundt og snakket med et par bandemedlemmer og derefter skrevet et par bøger om det, MÅ det jo bare være sådan. Er hans bog og påstande blevet peer-reviewed? At tro man kan udrydde bandekriminalitet ved at liberalisere narkolovgivningen er dybt naivt. Tror du virkelig at Jønke og Lille A vil opgive deres kriminelle levevej, droppe de store biler, dropper magten, droppe pengene ved kriminalitet og i stedet for få sig et arbejde. Kriminalitet vil altid eksistere, og det samme vil bander.

Og hvis man er fræk, kunne man jo spørge, om det var stoffer der fik denne sociolog til at fuske med bilagene som han nu engang gjorde.

u/docatron · 2 pointsr/Denmark

Enterprise Master Data Management: An SOA Approach to Managing Core Information ligger på mit natbord og kigger mig dybt i øjnene hver gang jeg går i seng.

u/Muhyeah · 1 pointr/Denmark

Hvis du starter på at lære C, kan jeg varmt anbefale denne 25 år gamle bog. Den gemmer på meget godt, og er bestemt værd at læse.

http://www.amazon.com/The-Programming-Language-2nd-Edition/dp/0131103628

u/kikaerter · 1 pointr/Denmark

En meget relevant bog, for dem som interesserer sig for dette, er Nudge, som er et langt argument for, at vi skal have et frit valg, men vi skal ikke være tvunget til at tage det, medmindre det faktisk er vigtigt, og at default-valget skal være det, som er bedst for de fleste. Dermed har man mange af de fordele, som der er ved frie valg, men samtidig undgår man paralysen der kommer fra at skulle undersøge alt for mange forhold for selv at kunne træffe de mindst betydningsfulde valg. Det går ud på at designe valgmulighederne således, at borgeren er gavnet.

Et godt eksempel fra bogen er pensionsordninger: hvis alle bliver sat i en default plan som er god for de fleste, men som de godt må melde sig ud af eller skifte ud, så har man præcis det samme frihed som hvis defaultløsningen er ingen pensionsordning. Men empirisk set kommer der til at være flere, som sparer op.

u/Lasat · 5 pointsr/Denmark

Hugh Howey

 • Wool
 • Shift
 • Dust
  En stor gruppe mennesker bor i en underjordisk silo, selvsupplerende, med deres eget rets-system og så videre. Hvordan er de endt der? Er de alene?

  Joe Abercrombie
 • The First Law
  Det er rå og brutal fantasy når det er bedst. Der er også nogle andre udgivelser i samme univers med de samme hovedpersoner og jeg kan anbefale dem allesammen.