(Part 2) Top products from r/greece

Jump to the top 20

We found 22 product mentions on r/greece. We ranked the 116 resulting products by number of redditors who mentioned them. Here are the products ranked 21-40. You can also go back to the previous section.

Next page

Top comments that mention products on r/greece:

u/xmachina · 19 pointsr/greece

Άσχετο, αλλά θα συνέστηνα ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο. Είναι πραγματικά fun και easy read - πάντα το διάβαζα στην τουαλέτα πριν την διάδοση των κινητών.

Άλλα δυστυχώς, δεν περιέχει την Σταθερά ΚΚΕ.

u/Nihlus89 · 3 pointsr/greece

> το εχω δει εκεί, αλλά δεν θα έχει 500 χιλιάρικα shipping?

Πήγαινε μέχρι checkout να δεις πόσα μεταφορικά σου λέει. Το βλέπω εδώ και είναι σε Prime που έχω, οπότε μπορώ να το πάρω για σένα και να στο στείλω με απλό ταχυδρομείο αν θες και είναι πολύ ακριβά τα μεταφορικά του Amazon. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο είναι τα μεταφορικά με Royal Mail, κάπου £4-5. Στείλε μου αν θες :)

u/arcanumoid · 1 pointr/greece

>Το μπανκ ραν άσχετε δε μπορεί να γίνει στα ΑΤΜ γιατί έχουν όριο ανάληψης. Και το όριο αυτό είναι απελπιστικά μικρό για να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα μιας χώρας.

Σε παρακαλώ, διάβασε πρώτα τι είναι bank run . Δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάς και εξευτελίζεσαι.

Οι τράπεζες δεν είναι δυνατίν να δώσουν πίσω όλα τα χρήματα των καταθέσεων. Bank run συμβαίνει όταν χαθεί η πίστη στο τραπεζικό σύστημα και τρέχουν όλοι να πάρουν τα λεφτά τους. Στο δημοψήφισμα είχαμε και τα 2. Χάθηκε η πίστη και τρέχανε όλοι να πάρουν τα λεφτά τους.

Οι τράπεζες ήταν κλειστές άρα αναγκαστηκά υπήρχαν μόνο τα ATM διαθέσιμα για να βγάλει λεφτά ο κόσμος. Όταν άνοιγαν οι τράπεζες θα έβλεπες τον κόσμο να σηκώνει και τα μεγάλα ποσά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, και μπήκαν και τα capital controls (ώστε να σταματήσουν το bank run).


Αυτό που είχαμε στο δημοψήφισμα ήταν textbook bank run.

>Τράβα άνοιξε κανά βιβλίο.

LOL. Είναι προφανές οτι δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς, αλλά το παίζεις και έξυπνος. Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω καλά βιβλία (αλλά είναι ακριβά και στα Αγγλικά). Θα σου πρότεινα πχ αυτό

u/DrFelis · 2 pointsr/greece

Υπάρχει κάποια καλή εναλλακτική στο Public και στο Amazon;

Θέλω αυτά τα δύο αντικείμενα: (1) - (2)

Στο Amazon θα αργήσει πάνω από μήνα η παραγγελία, στα Public το ένα αντικέιμενο δεν υπάρχει και το άλλο έχει διαφορά τιμής 30€ (και δεν γνωρίζω πότε θα φτάσουν).

u/Telamonas · 1 pointr/greece

O Proko είναι καλός δάσκαλος για τα πρώτα σου βήματα και διδάσκει συνδυάζοντας την γνώση των πιο καταξιωμένων στον χώρο, πχ George Bridgman, Gottfried bammes, Loomis, Michael hampton κτλπ. Εάν μπορέσεις να βρείς και αυτό εδώ το βιβλίο ακόμα καλύτερα. ;)

u/Puchoco_Voluspa · 2 pointsr/greece

Λοιπόν ανάμεσα σε διοίκηση και οικονομικά πρώτο πτυχίο κατά τη γνώμη μου, ασυζητητί οικονομικά.

Το να μάθεις σωστά και αυστηρά, πως και γιατί πηγάζουν σαν μαθηματική αναγκαιότητα όλα αυτά που μετά βρίσκουν πρακτική έκφραση μέσα από fields όπως η διοίκηση, τα χρημαστηριακά, τα logistics, το shipping, οι επιτροπές ανταγωνισμού και οι ρυθμιστικές αρχές, το marketing, το data mining και data processing and on and on,

το να μάθεις λοιπόν σωστά και αυστηρά, επανέρχομαι, γιατί λειτουργούν όπως λειτουργούν όλα τα παραπάνω, θα είναι τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για εσένα στο μέλλον έναντι των αποφοίτων αυτών των σχολών.

Το MBA είναι καλό όταν νιώθεις από data processing και κάνεις σωστό business modeling και όχι όταν είναι από το ALBA με αποφοίτους απο το BCA που η μόνη παλινδρόμηση που έχουν δει είναι η ενδοπαλάμια πεοπαλινδρόμηση ( no offence ) που έλεγε και ο Μουζουράκης.. Διαφορετικά, δια στόματος Russell Ackoff, "Τους μαθαίνουμε τρία πράγματα: πρώτον, πώς να μιλούν με αυτοπεποίθηση για πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Δεύτερον, τους προσφέρουμε «αρχές» οι οποίες τους βοηθούν να μην κάμπτονται όταν η πραγματικότητα συγκρούεται με τις απόψεις τους. Τρίτον, τους δίνουμε ένα πτυχίο το οποίο τους ανοίγει την πόρτα σε μια εταιρεία στην οποία μπορεί να μάθουν κάτι περί μάνατζμεντ"

Στη συγκεκριμένη φάση και για το μεσοπρόθεσμο μέλλον, κατά τη γνώμη μου δώσε πόνο αυστηρά σε Οικονομική Επιστήμη αντί για μανατζέριαλ προπτυχιακό, μετά ενίσχυσε με ένα μαστερ είτε σε οικονομική θεωρία ( pure econ ) είτε σε applied econ και δευτερευόντως ακόμα κάτι σε data mining/processing.

Όλα μαζί είναι κάτι τύπου 6 χρόνια αν δεν μαλακίζεσαι ή δεν δουλεύεις, θα μάθεις όπως πρέπει να γνωρίζεις οικονομική θεωρία, θα μάθεις κάποιες βασικές εφαρμογές με το πρώτο μαστερ και με το δεύτερο θα μάθεις πως να κάνεις research essentially σαν μέρος της δουλειάς σου ή θα πάρεις ότι χρειάζεσαι για ακαδημαϊκή πορεία.


Από τα πανεπιστήμια δεν έχω άποψη πλην ΟΠΑ οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω

important edit: Και για όσους φοβούνται τα μαθηματικά... καμία σχέση με το approach που έχεις δει μέχρι τώρα στα μαθητικά σου χρόνια, ειδικά αν την ψάξεις την φάση και σε επίπεδο ανάλυσης αντί μόνο σε επίπεδο calculus. Πάρε όσα πιο πολλά math courses σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις, θα αποδειχθούν τεράστιας σημασίας στις μετέπειτα σπουδές σου, όποιες και αν είναι αυτές και όσο εφαρμοσμένες να είναι. Άσε που έχει και μια άλλη ομορφιά όταν αρχίσεις να μιλάς για το πως δομείς τα αξιώματα των preferences, πως φτιάχνεις την utility function, πως μελετάς existence. Δεν μπορώ καν να σου εξηγήσω πόσο καλύτερα μαθαίνεις μίκρο από εδώ παρά από εδώ, και όλα pretty much είναι μίκρο <3

u/JustForgiven · 1 pointr/greece

Τσελικη & Τσελίκα ?

Πολύ καλό ελληνικό βιβλίο.

Στο προτεινω ανεπιφύλακτα.

Αυτό είναι ένα κλασσικό αγγλικό πάντως
https://www.amazon.co.uk/dp/0131103628/

u/ethles · 2 pointsr/greece

Προτείνω όσοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν αυτό

The Unfinished Revolution: Making Computers Human-centric

Υπάρχει και σε ελληνικά νομίζω. Αφού το διαβάσουν όσοι δεν βαριούνται ή έχουν χρόνο μπορούν να δουν ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο σε τι και για να δείτε ότι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Προσωπικά για μένα πλέον εξαρτάται από τι θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή σου.

Έχω δοκιμάσει linux, mac και Windows. Κατέληξα ότι τo Windows 8 είναι καλύτερο για μένα. Ο λόγος είναι ότι με επιτρέπει να ασχολούμε με αυτά που θέλω να κάνω και όχι με το να μάθω κάθε λεπτομέρεια του λειτουργικού για να κάνω ένα ‘απλό’ πράμα…

Και για να σας πω τι κάνω. Έχω δύο κάρτες Radeon 7970 και τρέχω simulations σε αυτές πού τα αποτελέσματα των simulations τα επεξεργάζονται 24 instances Matlab (μην ρωτήσετε γιατί 24, είναι ολόκληρη ιστορία). Κάθε φορά που θέλω να κάνω simulations το μηχάνημα τρέχει για μέρες στα κόκκινα και δεν έχει κρασάρει ποτέ.

u/KGrizzly · 1 pointr/greece

> Νομίζω βιάζεσαι να κρίνεις.

εδώ

u/project2501a · 2 pointsr/greece

Όταν φτάσω εκεί θα σου πώ. Είμαι στo κεφάλαιο 4 της Dunham

u/MrJPCarter · 1 pointr/greece

Επίσης, μη ξεχνάμε κι αυτό το βιβλίο, για την Κρίση στην Ελλάδα.

u/ForeignStudentUS · 6 pointsr/greece

freelancer.com, upwork.com και παρες όσες περισσότερες δουλείες μπορείς. Βιβλια που μπορεις να διαβασεις:

https://www.amazon.com/Introduction-Algorithms-3rd-MIT-Press/dp/0262033844/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1482103739&sr=8-2&keywords=algorithms+and+data+structures

https://www.amazon.com/Clean-Code-Handbook-Software-Craftsmanship/dp/0132350882/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1482103757&sr=8-4&keywords=software+engineering


Αν δεν ξέρεις κάτι google it. Η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και πολύ καλό βιοτικό επίπεδο. Αν καταφέρεις και κάνεις κάτι μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά κάνοντας εξαγωγές. Έχουμε υψηλό μορφωτικό επίπεδο σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος βιοτικού επιπέδου είναι θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουμε να εξάγουμε competitively priced τεχνολογία.

Αν εχεις ποιο συγκεκριμενη ερωτηση πες μου

u/icaromennipus · 2 pointsr/greece

Ο Beevor είναι κορυφή. Μόλις τελείωσα το Battle for Spain και θα αρχίσω το Crete. Συνιστώ απόλυτα ανάγνωση του Battle for Spain back to back με το Homage to Catalonia του Orwell.